Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Frasier
Sitcom κωμωδία (spin-off του “Cheers”)

Κάνε full screen για να επιλέξεις επεισόδιο.

Η σειρά “Frasier” είναι μακράν η καλύτερη κωμωδία sitcom που παίχτηκε μέχρι σήμερα. Καταιγιστικό, ανεξάντλητο και ξεκαρδιστικό χιούμορ από το πρώτο λεπτό του πρώτου επεισοδίου μέχρι και το 25ο του 11ου κύκλου!

Η ιστορία ξεκινάει από την πολύ γνωστή κωμική σειρά “Cheers” όπου ο χαρακτήρας Dr. Frasier Crane, Ψυχίατρος Ph.D (και δεν συμμαζεύεται), χωρίζει με την γυναίκα του και τον παίρνει από κάτω. Θαμώνας του bar Cheers” στο Boston μπεκροπίνει, σκέφτεται να αυτοκτονήσει αλλά τελικά αποφασίζει να συνέλθει και αλλάξει την ζωή του.


Και έτσι ξεκινάει η σειρά “Frasier”. Είναι η φάση, να πούμε, που μπλέκονται οι χαρακτήρες μίας σειράς σε άλλες κι έτσι. Στο χωριό μου το λέμε “spin-off”!


Ο “Frasier” επιστρέφει στο Seattle (η πόλη που γεννήθηκε) και εργάζεται ως παρουσιαστής-ψυχολόγος σε talk show ραδιοφωνικής εκπομπής. Έχοντας αλλάξει τα πάντα στη ζωή του, απολαμβάνει την εργένικη ζωή μέχρι να αναγκαστεί να συζήσει με τον πατέρα του (Martin) και το σκυλί του (Eddie). Ο Martin είναι συνταξιούχος αστυνομικός που τραυματίστηκε στην ώρα του καθήκοντος και πλέον χρειάζεται φροντίδα. Ο Frasier τα παίζει με τον πατέρα του και προσλαμβάνει μία φυσιοθεραπεύτρια-παραδουλεύτρα (Daphne) να τον προσέχει και τελικά μένουν και οι τρεις στο ίδιο σπίτι. Ο επίσης ψυχίατρος και μικρός αδερφός του (Niles) με την ραδιοφωνική παραγωγό του (Roz) συμπληρώνουν το καρέ πέντε τελείως διαφορετικών χαρακτήρων. Απλά, δεν φαντάζεσαι τι ακολουθεί… Κάθε ατάκα αξίζει να τη θυμάσαι.


Δες:
 

(YouTube) αναζήτηση: Frasier season 1 episode 1
(www.surfthechannel.com) αναζήτηση: Frasier

Καλύτερη ατάκα:
"
Frasier: [responding to a caller] Roger, at Cornell University they have an incredible piece of scientific equipment known as the Tunneling Electron Microscope. Now, this microscope is so powerful that by firing electrons you can actually see images of the atom, the infinitesimally minute building blocks of our universe. Roger, if I were using that microscope right now, I still wouldn't be able to locate my interest in your problem.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου