Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

-άντα vs χλέπα…



Για να ξέρεις τι να περιμένεις όταν γίνεις κι εσύ –άντα…

Και ξαφνικά ξυπνάς και είσαι τριάντα! Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και σκέφτεσαι «δεν μπορεί να είμαι τριάντα ρε μαλάκα, αφού νιώθω είκοσι»…

Ένας ελαφρύς βήχας φέρνει στον ουρανίσκο μια χλέπα, φτύνεις στο νιπτήρα, την κοιτάς κατάματα και βλέπεις ότι είναι από αυτές τις παχιές. Κοντοστέκεσαι, κοιτάς τον καθρέφτη με την τσίμπλα στο μάτι ξύνοντας το δεξί κολομέρι και ξανακοιτάς τη χλέπα. Πλένεσαι, ρίχνεις ένα κατούρημα, πλένεις δόντια, κοιτάς το νιπτήρα και τι να δεις; Η χλέπα είναι ακόμα εκεί και σε κοιτάει! Λες πως είναι δυνατόν; Αφού…!

Την πολεμάς και την διώχνεις. Πας ντύνεσαι, ετοιμάζεσαι για τη δουλεία και ξαναπάς στον καθρέφτη για να βάλεις λίγο ζελέ στο μαλλί και να γίνεις λίγο μπρούκλης. Τι να δεις; Η χλέπα έχει σφηνώσει στο σιφόνι! Αυτή τη φορά σε κοιτάει με παράπονο… Τα παίρνεις στο κρανίο, πιάνεις το Scotch-Brite, αδειάζεις το μισό κρεμοσάπουνο και επιτέλους τη διώχνεις.

Το παντελόνι έχει γίνει λούτσα από την πάλη και κρεμιέσαι πίσω στον τοίχο λαχανιασμένος. Αλλάζεις παντελόνι, πας στη δουλειά και μετά από μερικές ώρες αντιλαμβάνεσαι τι έχει συμβεί.

Σκέφτεσαι ότι αυτή η χλέπα ήταν όλα τα όνειρα που ήθελες να πραγματοποιήσεις μέχρι τα τριάντα, αλλά έκανες πάντα το αντίθετο, ενώ αυτά συνεχώς σου δίνανε ευκαιρίες.

Τελικά τη χλέπα έπρεπε να την καταπιείς!

Δύο ωρίτσες αργότερα η αλήθεια έρχεται τόσο απρόσμενα σαν να σε κλοτσάει στα αρχίδια ένα πεντάχρονο κοριτσάκι την ώρα που πας να του τσιμπήσεις το μαγουλάκι: «Η θεωρία της χλέπας είναι μια μαλακία και μισή. Στο είπε και ο Albert στη θεωρία της σχετικότητας αλλά με πιο απλά λόγια από μένα για να το καταλάβεις.»

Έτσι αισθάνεσαι στα τριάντα…

Απόσπασμα: «-άντα vs χλέπα»
Μυθιστόριμα: «Η απαλλοτρίωση της αλλοτρίωσης: Χέσε να φάω»
Εκδόσεις Κουράδα & ΣΙΑ ΕΠΕ, 2003 Β’ ΕΣΣΟ (283 λελέ), All rights reserved»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου